Kepçe Kulak Bantları Tehlikeli Mi ?
Kepçe Kulak Bantları nedir ? Kulak düzleştirici olarak kullanılan Op.Dr. Ebru Şen Kepçe Kulak Bantları hakkında bilgi verdi.
Son zamanlarda sosyal medyada kepçe kulak bantları veya kulak düzleştiricileri oldukça popüler hale geldi. Bu bantlar, kepçe kulak görünümünü düzeltmek için kullanılıyor. Ancak uzmanlar, bu ürünlerin zararlı olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Kepçe kulak bantları, kulağa aşırı baskı uygulayarak dokuya zarar verebilir ve kan dolaşımını bozabilir. Bu da kalıcı deformasyona, enfeksiyona ve hatta işitme kaybına yol açabilir. Kepçe kulak, kulakların normalden daha öne dönük olması durumudur. Bu durum genetik faktörlerden kaynaklanır ve özellikle çocuklar için sosyal zorluklara yol açabilir. Hatta akran zorbalığına maruz kalmalarına neden olabilir.
Kepçe Kulak Bantları Alternatif mi ?
Kepçe kulak estetiği, bu sorunu çözmek için başvurulan bir yöntemdir. Uzmanlara göre, insan kulak gelişiminin %85’i 5 yaşında tamamlanır. Bu nedenle, çocukluk döneminde, özellikle okul öncesi dönemde kepçe kulak estetiği güvenle yapılabilir. Erken müdahale hem tıbbi açıdan güvenli olduğu hem de çocuğun ileride psikolojik etkilerden korunmasını sağladığı için önemlidir. Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Ebru Şen, kepçe kulak estetiği ve bu durumun bireyler üzerindeki sosyal ve psikolojik etkileri üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
- Sosyal medya, güzellik algılarını ve estetik uygulamaların yaygınlaşmasını etkiliyor.
- Kepçe kulak estetiği, çocukluk döneminde gereklidir. Çocukken akran zorbalığına bağlı travmalar biriktirir, ergenlikte de kendi yapabileceği kolay ama zararlı yollara başvurur.
- Kepçe kulak bantları, kulağa aşırı baskı uygulayarak dokuya zarar verebilir ve kan dolaşımını bozabilir.
- Kepçe kulak estetiği, kişinin beden algısını iyileştirmesi açısından psikolojik tutumunu değiştiren bir süreçtir. Başarılı geçen bir işlem sonunda bireyin psikolojisinde olumlu gelişmeler yaşanır.
- Estetik cerrahi girişimlerin uzman ellerde yapılması gerektiğini, ehil olmayan kişiler tarafından yapılan işlemlerin birçok komplikasyona neden olabileceğini belirtti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)