Haber

ABD, Çin’in Rusya’ya Ukrayna savaşı için silah sağlayabileceğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin’in Rusya’ya Ukrayna savaşı için silah ve mühimmat sağlayabileceğini söyledi.

CBS News’e konuşan Blinken, Çinli şirketlerin halihazırda Rusya’ya “öldürücü olmayan destek” sağladığını ve yeni bilgilerin Pekin’in “ölümcül destek” sağlayabileceğini gösterdiğini söyledi.

Blinken, Çin’in Rusya’ya Ukrayna savaşı için silah ve mühimmat vermesi durumunda bunun Çin için “ciddi sonuçları” olacağı konusunda uyardı.

Çin’de özel şirketler ile devlete ait şirketler arasında gerçek bir ayrım olmadığını belirten Blinken, “Çin’in Rusya’ya silah tedarik etmesi bizim ve çıkarlarımız için önemli sorunlara neden oluyor.” söz konusu

Blinken ayrıca ABD’nin, Çin’in Rusya’nın Batı yaptırımlarından kurtulmasına yardım etmesinden üzüntü duyduğunu kaydetti.

Blinken, Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Çin’in en kıdemli diplomatı, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Dış Çıkarlar Merkez Komitesi Direktörü Wang Yi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Blinken’in, “Ukrayna’ya karşı yürüttüğü acımasız savaşta Çin’in Rusya’ya verdiği mali desteğin sonuçları veya sistemik yaptırımlardan kaçınmak için yardım sağlamanın sonuçları” konusunda da uyarıda bulunduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu